4 sterrenhotels binnen het New Forest in Hampshire

hotels boeken via GBL Rockford Common in New Forest National Park, Hampshire Bos in het New Forest National Park, Engeland Cottage in het New Forest National Park, Engeland Het dorp Beaulieu in New Forest National Park, Hampshire De abdij van Beaulieu in New Forest National Park, Hampshire Het dorpje Buckler's Hard in New Forest National Park, Hampshire Exbury Gardens in New Forest National Park, Hampshire

Inleiding

Op deze pagina worden 5 viersterrenhotels in het New Forest National Park in Zuid Engeland uitgelicht. Het gebied ligt in de westelijke helft van het graafschap Hampshire en kent een lange geschiedenis van gebruik. Niet lang nadat de normandiër Willem de Veroveraar in de 11e eeuw de Engelsen versloeg bij Hastings legde hij beslag op dit gebied om het te gebruiken als kroondomein, voor de jacht dus. Het is goed te vermelden dat de term 'forest' in de middeleeuwen een wat andere betekenis had, namelijk een onafgebakend stuk landschap met een mix van begroeiing, niet alleen bos dus maar ook open weilanden, heide en struikgewas. En dat is precies hoe het landschap van het New Forest er nu nog uitziet, inmiddels uiteraard wel verfraaid met de nodige dorpen en zoals u op deze pagina kunt zien mooie hotels. Wat het gebied ook bijzonder maakt is dat er half wilde pony's rondlopen in het park. De weilanden zijn namelijk ook nu nog niet afgebakend. Er zijn speciale officials in het New Forest die dat in goede banen moeten leiden. Ook zult u koeien, ezels en schapen kunnen zien. Het landschap is vlak, noch echt heuvelachtig maar meer glooiend. U kunt hier wandelend van de natuur genieten maar fietsen en fietsen huren kan ook op verschillende locaties heel goed. Ook kunt u vanuit dit gebied een dagtrip maken naar het eiland Wight dat hier voor de kust ligt en de mooie kathedraalstadjes Salisbury en Winchester, evenals havenstad Southampton bezichtigen. In de zomermaanden (eind juni - half september) rijden er ook dubbeldekkerbussen zonder dak (open top bus) rond in het nationale park waarbij u al rijdend van het landschap kunt genieten maar ook her en der kunt op -en afstappen. Er zijn drie routes van deze New Forest Tour.


1. Rhinefield House Hotel - (bij) BrockenhurstDe eerst uitgelichte locatie is het Rhinefield House Hotel dat centraal in het nationale park gesitueerd is, vlakbij het leuke dorp Brockenhurst en nog dichter bij de beautyspots Whitefield Moor en het Blackwater Arboretum. Het hotel staat een eindje van de weg en dat is Rhinefield Road, één van de mooiste wegen in het New Forest. Rhinefield House is een imposant laat 19e eeuws landhuis, opgebouwd met een mix van architectuurstijlen waaronder Tudor en gothisch. U vindt hier ook een binnenzwembad met spafaciliteiten, een buitenzwembad met siertuin en naast ontbijten en dineren behoort het genieten van een afternoon tea hier ook tot de mogelijkheden. Fietsen huren kan in de nabij omgeving. Naast de natuur is er van alles te zien in het New Forest en ook daaromheen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook naar Lymington rijden (20 minuten) om de oversteek te maken naar het eiland Wight (40 minuten) of ga bijvoorbeeld naar de grote badplaats Bournemouth (35 minuten) om een groot strand op te zoeken.

Vanuit Nederland of België naar het Rhinefield Hotel

Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. Hier met het ov komen is niet mogelijk. Het nabij gelegen dorp Brockenhurst heeft wel een treinstation maar dat is meer dan 5 kilometer verwijderd van het hotel. Met de eigen auto op pad gaan - dus eerst met de veerboot naar Engeland of shuttle door de Eurotunnel - of eventueel eerst vliegen en dan op de luchthaven een auto huren is logischer. U zou dan bijvoorbeeld kunnen vliegen op het relatief nabij gelegen Southampton in Hampshire maar Gatwick Airport zou bijvoorbeeld ook een goed startpunt kunnen zijn.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland


Kaart met locaties

kaart met hotels in het New Forest in Hampshire


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

2. Careys Manor Hotel & Spa - BrockenhurstHet Careys Manor Hotel wordt gehuisvest in een eind 19e eeuws pand op een plek waar daarvoor ook een groot huis stond. In de jaren '30 van de 20e eeuw werd het voor het eerst een hotel. Het heeft spafaciliteiten en uiteraard kunt u hier ook genieten van een afternoon tea. U zit hier (van de weg af) in het dorp Brockenhurst, naar verluid één van de beste plaatsen in Engeland om te leven. Dat komt door haar mooie omgeving zo centaal in het New Forest National Park en ook faciliteiten. Langs Brookley Road - de lokale high street - vindt u allerlei onafhankelijke winkeltjes. Daarnaast kunt u in het dorp fietsen huren (ook electrisch) en in de zomermaanden rijden de open dubbeldekkers langs waar u op en af kunt stappen of gewoon kunt blijven zitten om vanuit de bus van het landschap te genieten. Brockenhurst ligt aan twee van drie routes (zie link op het eerste tabblad). Het dorp heeft tevens een treinstation vanwaar u in 20 minuten naar zowel havenstad Southampton als naar badplaats Bournemouth kunt reizen.

Vanuit Nederland of België naar het Careys Manor Hotel

Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid. U kunt ook met het ov reizen want het dorp heeft een treinstation. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Brockenhurst wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station London Waterloo. Eerst met de Victoria Line naar Oxford Circus en daarna met de Bakerloo Line naar Waterloo, in totaal 10 minuten met de metro. Reken nog wel meerdere wandelminuten tussendoor. Er zijn ook combinaties te maken met de Northern Line. De daaropvolgende treinrit duurt ongeveer 1,5 uur. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Southampton Airport en dan op Southampton Airport Parkway de trein kunnen pakken, een rit van 25 minuten. Vliegen op Gatwick zou ook nog kunnen. Vandaar is het iets meer dan 2 uur met de trein, inclusief overstappen.

Met de trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland en Wales


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

3. The Montagu Arms - BeaulieuDe Montagu Arms is een viersterrenhotel en ligt in Beaulieu, het dorpje dat gek genoeg een Franse naam heeft met als vertaling 'mooie plaats'. En dat is het, het is zelfs een bezoekersattractie vanwege de aanwezigheid van de voormalige abdij (later huis geworden) en het National Motor Museum waar de liefhebber van oude auto's zijn of haar hart kan ophalen. U zit hier vlakbij de Exbury Gardens en Buckler's Hard, een conservatiedorpje tevens museum én plek waar u fietsen kunt huren. Het pand waar de Montagu Arms gehuisvest wordt is een 19e eeuws arts and crafts huis met een wat latere aanbouw. Op deze plek stond ook daarvoor al een herberg maar dat pand is dus verdwenen voor de bouw van de toen nieuwe. Naar verluid hebben hier meerdere beroemde mensen gelogeerd waaronder Sir Arthur Conan Doyle, de creator van Sherlock Holmes. De bekende auteur woonde tijdens zijn latere leven in dit gebied en is er ook begraven vlakbij zijn toenmalige huis. Zijn graf ligt onder een grote boom op het kerkhof van het dorpje Minstead in het noordelijke deel van het nationale park. Dat is de All Saints' Church.

Vanuit Nederland of België naar de Montagu Arms

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen. U kunt hier eventueel met het ov komen maar dat is niet voor de hand liggend. Met de eigen auto op pad gaan - dus eerst met de veerboot naar Engeland of shuttle door de Eurotunnel - of eventueel eerst vliegen en dan op de luchthaven een auto huren is logischer. U zou dan bijvoorbeeld kunnen vliegen op het relatief nabij gelegen Southampton maar Gatwick Airport zou ook een goed startpunt kunnen zijn.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

4. Crown Manor House Hotel - LyndhurstHet Crown Manor House Hotel is een prachtig hotel in het populaire dorp Lyndhurst, mooi centraal gesitueerd in het nationale park. De plek waar het hotel staat is al sinds de 15e eeuw een plek om te overnachten. Het huidige pand met haar Tudor uitstraling (deels houten vakwerk) dateert van het einde van de 19e eeuw. Door haar positie aan de high street van Lyndhurst zit u hier op een steenworp afstand van allerlei winkels, het bezoekerscentrum van het nationale park en ook een plek om fietsen te huren want fietsen kan goed in het New Forest. Genieten van een afternoon tea behoort hier ook tot de mogelijkheden. In de zomermaanden rijden de open dubbeldekkers langs waar u op en af kunt stappen of gewoon kunt blijven zitten om vanuit de bus van het landschap te genieten. Dit dorp ligt aan twee van drie routes (zie link op het eerste tabblad). U zit hier trouwens ook vlakbij twee dierenparken, namelijk het New Forest Wildlife Park en het New Forest Reptile Centre. De historische kathedraalstadjes Salisbury en Winchester bereikt u na een half uurtje autorijden.

Vanuit Nederland of België naar het Crown Manor House Hotel

Het hotel heeft eigen parkeerplaatsen. U kunt hier ook met het ov komen. U moet dan eerst zorgen dat u per trein afreist naar havenstad Southampton of het dorp Brockenhurst zodat u daar op de bus (lijn 6) naar Lyndhurst kunt stappen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar treinstation Brockenhurst wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station London Waterloo. Eerst met de Victoria Line naar Oxford Circus en daarna met de Bakerloo Line naar Waterloo, in totaal 10 minuten met de metro. Reken nog wel meerdere wandelminuten tussendoor. Er zijn ook combinaties te maken met de Northern Line. De daaropvolgende treinrit duurt ongeveer 1,5 uur. In Brockenhurst stapt u dus op de bus naar Lyndhurst, een ritje van slechts 10 minuten. De bus stopt pal voor het hotel. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Southampton Airport en dan op Southampton Airport Parkway de trein kunnen pakken, een rit van 25 minuten. Vliegen op Gatwick zou ook nog kunnen. Vandaar is het iets meer dan 2 uur met de trein, inclusief overstappen.

Trein naar Londen en verder | Treinreis plannen in Engeland en Wales | Bus in het New Forest


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorig en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

5. Burley Manor - BurleyBurley Manor is een fraai herenhuis, een viersterrenhotel in het dorpje Burley. Van de behandelde locaties staat dit hotel het meest westwaarts al moet gezegd dat ze allen bij elkaar in de buurt staan zoals u op het kaartje (eerste tabblad) kunt zien. Burley is een pittoresk dorpje met wat winkeltjes en horeca. Zoals in wel meer rustige plaatsjes binnen het New Forest National Park moet u niet verbaasd opkijken als u pony's, ezels of zelfs vee door de straten ziet lopen. De weilanden zijn namelijk niet afgebakend zodat de half wilde dieren vrij rondlopen. Half zeg ik want ze worden wel degelijk beheerd door mensen. Het herenhuis waar het hotel in gevestigd zit is een 19e eeuws bouwwerk waar de architectuur een mix is van arts and crafts met gotische elementen. U kunt er terecht voor een afternoon tea en ook kunt er terecht voor wellness. In de zomermaanden is het buitenzwembad gereed voor gebruik. In het dorp kunt u overigens ook fietsen huren en in de zomermaanden rijden de open dubbeldekkers langs waar u op en af kunt stappen of gewoon kunt blijven zitten om vanuit de bus van het landschap te genieten. Burley ligt aan twee van drie routes (zie link op het eerste tabblad).

Vanuit Nederland of België naar Burley Manor

U kunt parkeren bij het hotel. Hier met het openbaar vervoer heen gaan is niet de meest logische optie. Het kan een optie zijn in de zomermaanden wanneer de open dubbeldekkerbussen door het nationale park rijden. Zodoende kunt u namelijk eerst per trein naar Brockenhurst en dan vanuit dat dorp per bus naar Burley. Met de eigen auto op pad gaan - dus eerst met de veerboot naar Engeland of shuttle door de Eurotunnel - of eventueel eerst vliegen en dan op de luchthaven een auto huren is logischer. U zou dan bijvoorbeeld kunnen vliegen op het relatief nabij gelegen Southampton in Hampshire maar Gatwick Airport zou bijvoorbeeld ook een goed startpunt kunnen zijn.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

Het dorp Lyndhurst in Hampshire

Het dorpje Beaulieu in Hampshire


Vier -en vijfsterrenhotels in uitgelichte Britse plaatsen

Hotels en vakantiehuizen in Dorset en New Forest
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers