4 sterrenhotels in Cambridge

hotels boeken via GBL Punting in Cambridge, Engeland Varen in Cambridge, Engeland Bridge of Sighs in Cambridge, Engeland Senate House in Cambridge, Engeland King's College Chapel in Cambridge Pembroke College in Cambridge Corpus Christi College Chapel in Cambridge Newnham College Chapel in Cambridge

Inleiding

Op deze pagina worden 5 viersterrenhotels in de stad Cambridge uitgelicht. De stad heeft haar beroemdheid verdient omdat het één van de beste universiteiten ter wereld heeft. Het is de op twee na oudste van allemaal, ooit opgericht in de 13e eeuw. Verspreid over de stad zijn daarom verschillende imposante universiteitsgebouwen om te bekijken, in bepaalde gevallen alleen van buiten, in ander gevallen kunt u toegang krijgen tot het terrein zodat u het gebouw van dichterbij kunt bekijken en/of door de tuinen kunt wandelen. Soms zijn gebouwen van binnen te bekijken of delen van het complex. Dat geldt voor het Corpus Christi College en uiteraard de fameuze kapel van King's College. Bij Newnham College kunt u bijvoorbeelde omliggende tuinen betreden en het Irish Café binnengaan. Op de volgende pagina kunt u een kaart zien met de locaties van de universiteiten. Zeer beroemd hier in Cambridge is ook het zogenaamde 'punting'. U kunt zich in een gondel door de stad, over de rivier de Cam laten varen. Het traject komt ook onder verschillende bruggetjes door en passeert meerdere fraaie universiteitsgebouwen. Er zijn meerdere aanbieders dus wandel gewoon langs de rivier en u komt vanzelf een locatie tegen waar u op kunt stappen. Wilt u tijdens uw vakantie in Engeland ook graag die andere beroemde universiteitsstad van Engeland bezichtigen? Kijk dan op de volgende pagina waar mooie hotels worden uitgelicht in Oxford. U kunt Cambridge ook kennen uit een bekende tv serie en dat is Grantchester. Dat is een echt bestaand dorpje dat aan de rand van de stad gesitueerd is. Zowel in de stad als het dorp zijn opnames gemaakt.


1. Hilton Cambridge City CentreHet eerst uitgelichte hotel is Hilton Cambridge City Centre, een relatief modern gebouw maar duidelijk wel in het historiserende stijl én in een zeer mooie straat want pal tegenover staan wel oude panden met daarin oa. het Sedgwick Museum of Earth Sciences. De stad heeft wel meer musea die gewijd zijn aan wetenschappelijke onderwerpen. U zit hier aan Downing Street en als u die in westelijke richting afloopt dan passeert u achtervolgens het Museum of Archeology and Anthropology en het University Museum of Zoology. Sla bij de aansluitende Pembroke Street rechtsaf en u arriveert bij het Whipple Museum of the History of Science. Het Hilton staat pal aan de rand van het centrum en de meest prominente winkelstraat - de Grand Arcade - bevindt zich op een steenworp afstand. Op loopafstand vindt u ook Pembroke College dat zeer fraaie collegegebouwen heeft en waar u kunt rondkijken op het terrein. De prachtige Chapel - ooit ontworpen door de beroemde architect Sir Christopher Wren (beroemd van St Pauls Cathedral in Londen - is open voor bezoekers zolang daar geen dienst wordt gehouden.

Vanuit Nederland of België naar Hilton Cambridge City Centre

Ondanks haar locatie in het centrum van de stad heeft het hotel eigen parkeergelegenheid. Hier met de trein komen is uiteraard heel goed mogelijk. De reis vanuit Nederland of België kan helemaal per trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Cambridge wilt reizen dan gaat dat zeer eenvoudig want er vertrekt ook een trein vanaf St Pancras International naar de universiteitsstad. Die doet er 1 uur 10 minuten over. Een andere optie is de veerboot nemen van Hoek van Holland naar Harwich. Dat kan overdag en 's nachts, met of zonder auto. Als u als voetpassagier op reis gaat dan kunt u in de haven - Harwich International - de trein nemen naar de stad. Let op: de meeste diensten zijn met 2 keer overstappen. Echter: de vroege trein (na aankomst van de veerboot dus) gaat direct binnen 2 uur naar Cambridge. Ook een traject met daarin een vlucht gaat zeer efficient want vanaf Stansted Airport reist u in 35 minuten per trein naar de stad. Na aankomst op het treinstation is het nog wel 20 minuten lopen naar het hotel. Het treinstation staat namelijk een eindje van het centrum af. U kunt daar uiteraard ook een taxi nemen of op de bus stappen.

Met de Eurostar naar Londen | Met de veerboot naar Engeland


Locatie van Cambridge

kaart met hotels in de stad Cambridge, Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

2. Gonville HotelHet Gonville Hotel bevindt zich pal aan de zuidelijke rand van het centrum en bij Parker's Piece, een mooi parkje. Het pand uit het tweede kwart van de 19e eeuw werd gebouwd door het Gonville & Caius College voor de 'senior fellows', succesvolle academici die binnen hun veldgebied erkenning verdiend hadden. Sinds 1972 is het pand in handen van het huidige hotel. Naast dineren en ontbijten kunt u hier ook aanschuiven voor een afternoon tea en u kunt hier ook gebruik maken van fietsen die ter beschikking worden gesteld aan de gasten. Vanuit het Gonville Hotel loopt in een minuut naar Regent Street, waar zo ongeveer het centrum begint en waar u ook veel horeca zult treffen. Volg de weg noordwaarts naar de rest van het centrum. Rondom dat centrum en ten westen er van vindt u de meeste historische universiteitsgebouwen. Alles is uiteraard lopend te doen in het geval u goed ter been bent.

Vanuit Nederland of België naar het Gonville Hotel

Ondanks haar locatie in het centrum van de stad heeft het hotel eigen parkeergelegenheid. Hier met de trein komen is uiteraard heel goed mogelijk. De reis vanuit Nederland of België kan helemaal per trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Cambridge wilt reizen dan gaat dat zeer eenvoudig want er vertrekt ook een trein vanaf St Pancras International naar de universiteitsstad. Die doet er 1 uur 10 minuten over. Een andere optie is de veerboot nemen van Hoek van Holland naar Harwich. Dat kan overdag en 's nachts, met of zonder auto. Als u als voetpassagier op reis gaat dan kunt u in de haven - Harwich International - de trein nemen naar de stad. Let op: de meeste diensten zijn met 2 keer overstappen. Echter: de vroege trein (na aankomst van de veerboot dus) gaat direct binnen 2 uur naar Cambridge. Ook een traject met daarin een vlucht gaat zeer efficient want vanaf Stansted Airport reist u in 35 minuten per trein naar de stad. Na aankomst op het treinstation is het nog wel 15 minuten lopen naar het hotel. Het treinstation staat namelijk een eindje van het centrum af. U kunt daar uiteraard ook een taxi nemen of op de bus stappen.

Met de Eurostar naar Londen | Met de veerboot naar Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

3. Hotel du Vin & BistroHotel du Vin is de naam van een hotelketen en ook hier in Cambridge staat er één. Het heeft tevens een relatief recent gerenoveerde bistro waar u ook kunt aanschuiven voor een afternoon tea. Het vroeg 19e eeuwse gebouw staat net buiten het centrum aan Trumpington Street, de straat waar enkele prachtige historische trekpleisters gesitueerd zijn, namelijk het Fitzwilliam Museum met haar historische -en kunstcollectie en ook Pembroke College, één van de mooiste universiteitsgebouwen waar u toegang kunt krijgen tot het terrein en de kapel kunt bezichtigen. Loop de straat nog iets verder noordwaarts in en u komt bij het collegegebouw van Corpus Christi en die kunt u tijdens de zomermaanden van binnen bezichtigen. Het is altijd een goed idee om van te voren de openingstijden van de universiteiten te bekijken, welke delen (terrein en/of gebouwen) geopend zijn voor bezoekers en welke niet.

Vanuit Nederland of België naar Hotel du Vin

Het hotel heeft geen eigen parkeergelegenheid. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn die van Queen Ann Terrace en Grand Arcade, beiden op ongeveer 10 minuten lopen. Hier met de trein komen is uiteraard heel goed mogelijk. De reis vanuit Nederland of België kan helemaal per trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Cambridge wilt reizen dan gaat dat zeer eenvoudig want er vertrekt ook een trein vanaf St Pancras International naar de universiteitsstad. Die doet er 1 uur 10 minuten over. Een andere optie is de veerboot nemen van Hoek van Holland naar Harwich. Dat kan overdag en 's nachts, met of zonder auto. Als u als voetpassagier op reis gaat dan kunt u in de haven - Harwich International - de trein nemen naar de stad. Let op: de meeste diensten zijn met 2 keer overstappen. Echter: de vroege trein (na aankomst van de veerboot dus) gaat direct binnen 2 uur naar Cambridge. Ook een traject met daarin een vlucht gaat zeer efficient want vanaf Stansted Airport reist u in 35 minuten per trein naar de stad. Na aankomst op het treinstation is het nog wel 20 minuten lopen naar het hotel. Het treinstation staat namelijk een eindje van het centrum af. U kunt daar uiteraard ook een taxi nemen of op de bus stappen.

Met de Eurostar naar Londen | Met de veerboot naar Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

4. Graduate CambridgeHet Graduate Cambridge is een behoorlijk nieuw hotel, onderdeel van een Amerikaanse hotelketen die hier in de stad voor het eerst een vestiging buiten de Verenigde Staten heeft gebouwd. De locatie is prachtig want u zit hier aan de rivier de Cam én in het noordelijke stukje van het semi-landelijke natuurreservaat Sheep’s Green and Coe Fen. Hier aan de westelijke kant van de stad is het groen en rondom het water staan fraaie universiteitsgebouwen zoals die van Queen's College, King's College, Clare College en Trinity College en allerlei bruggen die weerszijden met elkaar verbinden zoals de houten Mathematical Bridge en de Bridge of Sighs. Dit alles kunt u ook vanaf het water aanschouwen door u per gondel (punting) te laten rondvaren over de Cam. Er zijn verschillende opstappunten langs de rivier. U kunt ze nauwelijks missen, meestal gesitueerd bij de bruggen. Dit groene deel van het universiteitsdistrict zoals ik dat maar even voor het gemak noem heet 'The Backs' omdat je daar tegen de achterkanten van de universiteitsgebouwen aankijkt. Binnen 5 a 10 minuten lopen bent u van het Graduate Hotel in het centrum. In het hotel kunt u ook genieten van een afternoon tea, het binnenzwembad induiken en gaan fitnessen.

Vanuit Nederland of België naar Graduate Cambridge

U kunt parkeren bij het hotel. Er is zelfs een parkeerservice (valet parking) waar u gebruik van kunt maken als u wenst. Hier met de trein komen is uiteraard heel goed mogelijk. De reis vanuit Nederland of België kan helemaal per trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Cambridge wilt reizen dan gaat dat zeer eenvoudig want er vertrekt ook een trein vanaf St Pancras International naar de universiteitsstad. Die doet er 1 uur 10 minuten over. Een andere optie is de veerboot nemen van Hoek van Holland naar Harwich. Dat kan overdag en 's nachts, met of zonder auto. Als u als voetpassagier op reis gaat dan kunt u in de haven - Harwich International - de trein nemen naar de stad. Let op: de meeste diensten zijn met 2 keer overstappen. Echter: de vroege trein (na aankomst van de veerboot dus) gaat direct binnen 2 uur naar Cambridge. Ook een traject met daarin een vlucht gaat zeer efficient want vanaf Stansted Airport reist u in 35 minuten per trein naar de stad. Na aankomst op het treinstation is het nog wel 25 minuten lopen naar het hotel. U kunt daar uiteraard ook een taxi nemen of op de bus stappen.

Met de Eurostar naar Londen | Met de veerboot naar Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorig en volgende tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

5. The Varsity Hotel & SpaHet Varsity Hotel is een luxueus hotel in het uiterst noordelijke deel van het centrum en bij de rivier de Cam. U zit hier bij de al genoemde Backs, het groene gedeelte van de stad waar fraaie collegegebouwen te zien zijn, ook vanaf de rivier in het geval u een gondel instapt. U zit hier vlakbij Magdalane College, Jesus College en St John's College met haar Bridge of Sighs. U zit hier ook vlakbij een park, namelijk Jesus Green en dat loopt over het Midsummer Common. Alles wat u wilt zien bevindt zich op loopafstand. Dat geldt ook voor de fameuze King's College Chapel waar al sinds 1918 tijdens of voor kerstavond door het koor het Festival of Nine Lessons and Carols wordt opgevoerd waarbij bijbelteksten worden afgewisseld met gezang. Sinds 1928 wordt deze happening uitgezonden door de BBC. In het hotel kunt u de spa induiken en op de 6e verdieping aanschuiven voor een afternoon tea, ondertussen genietend van het uitzicht over de stad.

Vanuit Nederland of België naar het Varsity Hotel

Het hotel heeft geen eigen parkeerplaatsen maar u kunt wel gebruik maken van parkeerservice (valet parking). Dan parkeert een medewerker van het hotel de auto voor u in de buurt. Hier met de trein komen is uiteraard heel goed mogelijk. De reis vanuit Nederland of België kan helemaal per trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Cambridge wilt reizen dan gaat dat zeer eenvoudig want er vertrekt ook een trein vanaf St Pancras International naar de universiteitsstad. Die doet er 1 uur 10 minuten over. Een andere optie is de veerboot nemen van Hoek van Holland naar Harwich. Dat kan overdag en 's nachts, met of zonder auto. Als u als voetpassagier op reis gaat dan kunt u in de haven - Harwich International - de trein nemen naar de stad. Let op: de meeste diensten zijn met 2 keer overstappen. Echter: de vroege trein (na aankomst van de veerboot dus) gaat direct binnen 2 uur naar Cambridge. Ook een traject met daarin een vlucht gaat zeer efficient want vanaf Stansted Airport reist u in 35 minuten per trein naar de stad. Na aankomst op het treinstation is het nog wel 30 minuten lopen naar het hotel. U kunt daar uiteraard ook een taxi nemen of op de bus stappen.

Met de Eurostar naar Londen | Met de veerboot naar Engeland


Ergens anders overnachten?

Als u dit hotel te duur vindt of u wilt om een andere reden ergens anders overnachten dan kunt u bovenstaande hotel-link ook aanklikken. Via die pagina kunt u ook andere accommodaties bekijken en boeken. Bekijk ook de vorige tabbladen voor de andere 4 uitgelichte hotels. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) vakantieplan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar kan dat ook prima voor een citytrip. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak
Terug naar:

De universiteitsstad Cambridge


Vier -en vijfsterrenhotels in uitgelichte Britse plaatsen

Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers