Autovakantie - 14 a 21 dagen door Engeland, Wales en Ierland

Rondreis door Wicklow in Ierland De stad Dublin in Ierland Kilkennt Castle in Ierland, Ierland Rondreis door de Cotswolds in Engeland Rondreis langs Oxford in Engeland Rondreis langs Lavenham in Suffolk, Engeland Rondreis door Snowdonia in Wales Rondreis langs Conwy in Wales Rondreis langs de Pembrokeshire Coast in Wales Rondreis langs Tenby in Wales Kaart van autorondreis door Engeland, Wales en Ierland

Een zeer gevarieerde reis door Engeland, Wales en Ierland

Dit is een zeer geschikte reis voor mensen die graag wat langer op vakantie willen, zowel Engeland, Wales en Ierland eens willen bezoeken én het liefst ook nog een grote variatie aan landschappen en plaatsen wil zien. Zo zult u Engeland in gebieden verblijven met pittoreske dorpjes, hitorische stadjes en ook de mogelijkheid om eventueel Oxford te bezoeken. Denk dan met name aan The Cotswolds. In Wales treft u in het noorden een bergachtig landschap met oude kastelen en ook een mooie kustlijn waar u eventueel een badplaats kunt opzoeken. In het zuiden één van de mooiste kustlandschappen van Groot-Brittannië met kliffen, kustpaden en stranden. Het traject in Ierland brengt u naar de grote hoofdstad Dublin maar daarna ook naar een fraai berggebied met in de omgeving mooie tuinen en een streek met kleinere stadjes en oude monastieke ruïnes. Het gaat oa. om de oostelijke graafschappen Dublin en Wicklow.

In dit schema is het logisch de veerboot Hoek van Holland naar Harwich te nemen. Dat kan overdag of 's nachts (slapen in een hut). Met dezelfde rederij kunt u de overtochten maken tussen Wales en Ierland. Die zijn de helft korter (3 a 3,5 uur). In een plan op maat plaats ik uiteraard ook info over de veerboot, wanneer deze te nemen en waar te boeken. Houd er rekening mee dat een aantal bestemmingen in deze reis vrij prijzig zijn. Houd daarom rekening met een gemiddeld prijsniveau tussen 150 en 200 euro. Of hoger uiteraard in het geval u van nog meer comfort en luxe gebruik wilt maken. De volgorde van het schema (met de klok mee of er tegen in) laat ik afhangen van de vaartijden. Logisch is normaliter met de klok mee.

Opmerking: ik ben gespecialiseerd in Groot-Brittannië en veel minder in Ierland. Zelf heb ik nog geen stap op Iers grondgebied gezet. Echter: aangezien ik grote delen van Ierland voor de website wel letterlijk in kaart heb gebracht en er tal van pagina's over heb gemaakt weet ik wel precies waar je zoal heen kunt. Dus ik ben wel in staat de juiste bestemmingen in te plannen en informatie in het plan bij te sluiten. Een reis samenstellen voor alleen Ierland of Noord-Ierland vind ik een brug te ver gaan maar ik vind het toch ook zonde om een combi-reis zoals deze niet aan te bieden. Er is gebruik makend van de veerboten tussen Wales en Ierland een zeer mooie rondreis samen te stellen. Bepaal vooral zelf of u mijn theoretische expertisie omtrent Ierse bestemmingen vertrouwd. Bij een drie weekse reis zou u ongeveer een week in elk land (Engeland, Wales, Ierland) spenderen. Maar de verhouding kan natuurlijk ook anders komen te liggen als u dat wenst.

Het gebied

kaart van rondreis door Engeland, Wales en Ierland Gezien de grootte van het gebied is drie weken een logische lengte van de reis. Korter kan uiteraard ook maar dan wordt het aantal nachten per bestemming korter of vervalt er mogelijk een bestemming(en). U krijgt een plan op maat dus ik kan zo uitzoeken wat wijs is.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

Voor deze route (of een variatie daarop) kunt u een vakantieplan op maat aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een gedetailleerd online reisplan, inclusief te boeken accommodaties en informatie over de bestemmingen (+ omliggende gebieden). Op basis van uw wensen zal ik een zo geschikt mogelijk reisschema samenstellen. U kunt het thuis op uw gemak bestemming voor bestemming boeken en het zal ook tijdens uw rondreis online blijven staan zodat u het tijdens de vakantie kunt blijven raadplegen. Lees hieronder verder.


Cottage in Engeland
GB
Bekijk meer varianten:

→ Autorondreizen door Zuid Engeland
→ Autorondreizen door Midden Engeland
→ Autorondreizen door Wales
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers