Wat is er te zien in County Wicklow?

Wicklow Mountains National Park in Ierland Glendalough in de Wicklow Mountains, Ierland Powerscourt House in County Wicklow, Ierland Wicklow Head in Oost Ierland Russborough House in County Wicklow, Ierland

De kaart van County Wicklow (+ County Dublin)

Bekijk hier de interactieve kaart van County Wicklow (zuiden) en County Dublin (noorden). Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden en mooie gebieden in County Dublin.


legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Dublin en Wicklow

Historische gebouwen en tuinen

Powerscourt Estate - Kilruddery House & Gardens - Russborough House & Parklands - National Sea Life Centre - National Garden Centre - Mount Usher Gardens - Wickow's Historic Gaol - National Botanic Gardens Kilmacuragh - Avondale House Forest Park - Glendalough Visitor Centre


Informatie en een bestemming

County Wicklow is een graafschap in het oosten van Ierland en relatief in de buurt van de drukke hoofdstad van het land. Dit deel van de provincie Leinster is echter relatief dunbevolkt met veel mooie natuur. Een groot deel daarvan is te vinden in het Wicklow Mountains National Park waar u bergen en meren maar ook in het oog springende historische bezoekersattracties kunt vinden. In het zuidelijke deel ligt de oude nederzetting Glendalough waar u verschillende 6e eeuwse christelijke bouwwerken ziet waaronder een langwerpige ronde toren en oude kunstig vervaardigde kruisen. Het heeft ook een bezoekerscentrum.

In het noordelijke deel van het berggebied staat het imposante Powerscourt House, niet ver van het badplaatsje Bray. Dat is een statig landhuis met schitterende tuinen en een eind verderop zelfs een waterval. County Wicklow wordt ook wel aangeduid als de 'Garden of Ireland' vanwege haar groene karakter. Er zijn dan ook verschillende mooie landschappen en tuinen om te bekijken. Naast de net al genoemden zijn dat ook de National Botanic Gardens Kilmacuragh, de Mount Usher Gardens, het bospark bij Avondale House, de tuinen van Kilruddery House aan de rand van het net al genoemde Bray en het landgoed van het imposante Russborough House bij Blessington Lake in het westen van het graafschap. Aan de kust zijn ook enkele mooie locaties. Wandel bijvoorbeeld naar Bray Head of Wicklow Head voor een mooi uitzicht over land en zee.


Terug naar:

→ Dublin & Wicklow
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers